Novozymes har fuld kontrol med versioner af etiketter

Novozymes, verdensledende inden for enzymer, leverer til virksomheder over hele verden. For ikke at blive hængende i tolden er de afhængige af etiketter med korrekt information. Med PostNord Strålfors’ løsning Transform kan titusindvis af versioner af etiketter opdateres på nogle få timer.

Novyzymes_PostNord_Stralfors.jpg

Virksomheden

Novozymes er verdensledende leverandør af industrielle enzymer, har aktivitet i 130 lande og over 6.200 ansatte. Virksomheden har flere tusind enzymer i deres produktportefølje og leverer til virksomheder over hele jordkloden, som herefter benytter enzymerne som katalysatorer ved produktion af alt fra brød til biobrændsel og stof.

Udfordringen

Hvert år skriver Novozymes flere millioner etiketter ud til deres produkter. At oplysningerne på etiketterne er de korrekte er afgørende for, at Novozymes kan levere deres produkter.

De ansvarlige myndigheder i de forskellige lande stiller nemlig krav til indholdet på etiketterne, der er specifikke for landet, og kontrollerer regelmæssigt, at kravene efterleves.

Derfor har Novozymes hundredvis af etiketlayouts i titusindvis af versioner.
Inden 2001 lavede man etiketterne manuelt i Word – et tidsrøvende arbejde, som tog enormt lang tid. Ikke mindst når alle layouts og deres titusindvis af versioner skulle opdateres.

Løsningen

I 2001 indkøbte Novozymes en ny løsning til håndtering af etiketter fra PostNord Strålfors – Transform – hvilket er et datastyret værktøj, som blev tilpasset efter Novozymes dataflow.
Transform henter relevante kildedata fra Novozymes resurseplanlægningssoftware. Disse informationer lægges derefter ind i det rette etiketlayout, inden programmet sender dem videre til en af Novozymes etiketprintere, som står opstillet 80 steder rundt om i verden, fra Indien til Brasilien. Her skrives informationen ud på etiketter, som er fortrykt med logo og eventuelle advarselssymboler.

Resultatet

Transform sparer meget tid for Novozymes, fordi man kan lave mange ændringer med få klik. For eksempel kan ændringer på etiketterne indføres på bare nogle få timer. Novozymes kan også lave en ny etiket, som skal ud i flere lande, på en eller to dage.

– Det kan sammenlignes med vores diskussionspartnere, som skal have en hel måned til det, siger Aleksandar Bisp Karkalasev, procesanalytiker hos Novozymes.

– Når vi har ført ændringerne ind, så spreder de sig som ringe i vandet. Takket være Transform kan vi være hurtige og fleksible, når vi skal lave ændringerne af vores etiketter.

Det medfører igen, at vi ikke risikerer, at noget bliver hængende i tolden, og det er meget værd.

Han fortæller, at systemet altid fungerer, som det skal – der er ikke opstået nogen form for problemer i mindst fem år og ikke siden før 2010, da version 4.0 blev introduceret. Det er en driftssikkerhed, som Aleksandar Bisp Karkalasev værdsætter.

– Uden Transform ville leverancerne stå stille over hele verden. Det er et af vores vigtigste systemer i leveringskæden.

Fremtiden

Aleksandar Bisp Karkalasev ser flere udviklingsmuligheder med Transform. Han tror, at Novozymes om et til to år kan administrere pakkelister, certifikater og følgedokumenter lige så nemt, som man laver nye etiketter.

– Vi overvejer at gøre dette ved hjælp af Transform og ser gerne, at systemet får en versionsstyring, så vi ved behov kan spole båndet tilbage.

I sommeren 2015 startede Novozymes et forsøg op med at udskrive etiketter i farver for at slippe for at skulle bruge fortrykte etiketter. Endnu har man ikke fundet en farveprinter til etiketter, som kan honorere de interne krav til printhastigheden.

– Men jeg tror, at vi kan begynde at farvetrykke etiketterne i visse dele af produktionen inden for fem år, siger Aleksandar Bisp Karkalasev.